Έλξεις στο μονόζυγο: η πιο απλή άσκηση για να… κάνεις πλάτη

Οι φαρδιές και γραμμωμένες πλάτες είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτά μια γυναίκα σ’ έναν άνδρα. Δε θέλεις να «κοπείς» στο τεστ από τόσο νωρίς, σωστά;

‘Ηξερες επίσης ότι γυμνάζοντας τους μύες της πλάτης, γραμμώνουν οι κοιλιακοί σου; Όσο γυμνάζει κανείς το σώμα του τόσο πιο εύκολα καίει λίπος και οι μυς που βρίσκονται την πλάτη πιάνουν τη μεγαλύτερη έκταση του κορμιού σου, αφού θωρακίζουν ουσιαστικά όλη την σπονδυλική στήλη. Είδαμε ασκήσεις για 6-pack, είδαμε διατροφικές συμβουλές για κοιλιά-πέτρα, ας δούμε τώρα πώς θα κάνεις σωστά έλξεις από το μονόζυγο, για να γυμνάσεις τους μυες της πλάτης και θα ρίξεις την κοιλιά, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς.

Κρεμάσου από την μπάρα, με τα πόδια να μην ακουμπούν στο πάτωμα, και τα χέρια πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων σου, ώστε να σχηματίζουν το γράμμα V με την πλάτη σου.

[ads]

Προσοχή, οι αγκώνες πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένοι, ώστε οι ραχιαίοι σου να είναι διαρκώς σε ένταση.

Τραβήξου προς τα πάνω, ώστε το στήθος σου να φτάσει την μπάρα. Πολύ σημαντικό για τη σωστή εκτέλεση και για την αποφυγή τραυματισμών: το σώμα πρέπει να ανεβαίνει ίσιο προς τα πάνω, χωρίς καμία ταλάντευση ή κλίση.

Επίστρεψε στην αρχική σου θέση, χωρίς να τεντώνεις τελείως τα χέρια σου.

3 σετ των 10 επαναλήψεων είναι καλά για αρχή. Σε επόμενη φάση, αύξησε στις επαναλήψεις και τα σετ, ώστε να φτάσεις τα 4 σετ των 20 επαναλήψεων.

Δες το βίντεο που ακολουθεί:

 

Comments

comments

Posted in Γυμναστική, Ενδιαφέροντα.