4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΠΟΤΕ

Σήμερα γά-
Σήμερα γάμος γίνεται
Σ ’ωραίο περιβόλι…

Αλλά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μήπως να μην γινότανε; Εσύ αγαπημένη μου μπορεί να μεγάλωσες με το όνειρο (ή και τον εφιάλτη) ότι κάποια στιγμή θα βάλεις το τούλι για να παίξεις το ρομάντζο «η Πολυάννα παντρεύεται», αλλά έχε υπόψη σου ότι εφ ’όσον δεν είσαι η Πολυάννα, μπορεί να υπάρχουν μερικοί…

πολύ καλοί λόγοι για να μην παντρευτείς ποτέ, ακόμα και αν είστε μια χαρά και αγαπημένοι με τον καλό σου αυτή τη στιγμή!

Ξέρω, μπορεί να στο χαλάω, αλλά υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά και επαρκώς τεκμηριωμένα επιχειρήματα κατά του γάμου που δεν μπορείς να αγνοήσεις σε καμία περίπτωση!

[ads]

Ο γάμος είναι συμβιβασμός. Το ότι παντρεύεσαι σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκεις πάντα μια κοινώς αποδεκτή λύση ακόμα και για ζητήματα για τα οποία μέχρι πριν παντρευτείτε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα να κάνει ο καθένας το δικό του: πού μένεις, τι έξοδα κάνεις, πού πας διακοπές, αν θα πας ή δεν θα πας στο οικογενειακό τραπέζι, τι δώρο θα κάνεις σε ένα φίλο ή συγγενή, τι χρώμα κουρτίνες θα βάλεις… Με λίγα λόγια, πρέπει να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμού προκειμένου να αποφασίζετε από κοινού για όλα!

Ο γάμος θα σας κάνει να «αφεθείτε». Όταν λέμε «αφεθείτε»,δεν εννοούμε το να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη σχέση σας, αλλά το να βαλτώσετε όχι μόνο ο καθένας σας ξεχωριστά, αλλά και μεταξύ σας. Τι εννοώ; Κοίτα γύρω σου! Οι περισσότεροι παντρεμένοι –άντρες και γυναίκες-που ξέρεις δεν έχουν παρατήσει τον εαυτό τους μετά το γάμο τους ;Είναι συνήθως με περισσότερα κιλά και με λιγότερο «επιμελημένη»εμφάνιση σε σχέση με την εργένικη εκδοχή του εαυτού τους. Και δεν το λέω εγώ ή τα κοντινά παραδείγματα που έχεις, το λέει και η επιστήμη! Έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland της Αυστραλίας, που έγινε επί του θέματος έδειξε ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι αφήνονται σε μια εμφανισιακή παρακμή όχι μόνο εξαιτίας του τρόπου ζωής τους, αλλά και γιατί στερούνται του πρότερου ενδιαφέροντος τους να σαγηνεύσουν το αντίθετο φύλο. Δηλαδή είναι σαν να θεωρούμε οι άνθρωποι υποσυνείδητα ότι ο/η σύζυγος μας δεν ανήκει στο αντίθετο φύλο που πρέπει να σαγηνευτεί!

Ο γάμος είναι μονόδρομος. Όταν λέμε μονόδρομος, εννοούμε ότι ο γάμος σημαίνει την επίσημη δέσμευση και εστίαση σου σε έναν και μόνο άνθρωπο και άρα ισούται με το τέλος των πολλών και διαφορετικών εναλλακτικών επιλογών, που ενώ μπορεί να μην τις κάνεις τελικά ούτε εκτός γάμου όταν είσαι απλώς είσαι σε μία μονογαμική σχέση, στο μυαλό σου πάντα υπάρχουν. Ενώ μπορείς να συνεχίζεις να φλερτάρεις πού και πού, πρέπει να διαγράψεις μια για πάντα από το μυαλό σου διασκεδαστικά πράγματα της ζωή σου ως ανύπαντρη όπως το φλερτ με τον γοητευτικό συνάδελφο, τα one-night-stands ή τα ραντεβού στα τυφλά. Δεν είναι μόνο θέμα πίστης, είναι ότι το φλερτ και που δέχεσαι και που κάνεις είναι πολύ πιο φλου και light από ό,τι ήταν πριν.

Ο γάμος είναι ένα τεράστιο και μάλλον περιττό έξοδο. Ας το παραδεχτούμε, ο γάμος κοστίζει και κοστίζει πάρα πολύ, ειδικά μια τέτοια εποχή που ένα ζευγάρι πρέπει να υπολογίσει προσεκτικά ακόμα και τα πιο απλά καθημερινά του έξοδα! Και εδώ που τα λέμε απαιτούνται και ένα σωρό πράγματα: μπομπονιέρες, εκκλησία, στολισμός, δεξίωση, νυφικό, κοστούμι, βέρες, δώρα στους κουμπάρους… ούτε και εγώ πόσα άλλα!

Παραδέξου το! Υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι να κάνεις το τούλι μια απλή κουνουπιέρα για το καλοκαίρι και να εγκαταλείψεις την ιδέα του νυφικού. Το παραδέχτηκες; Μπράβο! Βεβαίως υπάρχει ένας αφοπλιστικός λόγος για να το κάνεις. Ποιος είναι ο απόλυτος λόγος για να παντρευτείς; Ότι το θέλεις! Ποιος άλλος;

Πηγή marymary

Comments

comments

Posted in Σχέσεις - Ερωτικά.